IAEE Activitat de Recerca.



DARRER DIA D'ENTREGA
2 de Maig del 2017



Lillian Möller Gilbreth (1878-1972, nascuda Lillie Evelyn Möller) va ser una important psicòloga i enginyera industrial nord-americana. Es tracta d’una de les primeres enginyeres amb títol de doctora, i per a molts és la fundadora de la psicologia industrial o psicologia de les organitzacions. També se la considera pionera en la ciència de l’ergonomia, que busca una millor adaptació de l’entorn de treball a l’ésser humà.


Gilbreth va dedicar tota la seva vida a l’estudi i a la millora dels processos destinats a crear béns i serveis, tant a les empreses com a les llars.  Gràcies al seu impuls a la psicologia industrial i a l’ergonomia, va fer compatibles els descobriments i els mètodes de producció de la societat industrial amb les característiques i les necessitats dels éssers humans.




INVESTIGA!



  1. Cerca per internet la definició de ergonomia i explica amb les teues paraules perquè alhora de treballar l'ergonomia dels objectes és tan important?.

  1. Cerca a Internet informació sobre el “taylorisme” o “organització científica del treball”:

    1. En quins principis fonamentals es basa?

    2. Quins són els riscos que pot ocasionar per a la salut si es porta a les seves últimes conseqüències?


  2. El 1933, Gilbreth va col·laborar amb IBM en el disseny d’un pupitre sota els seus principis d’ergonomia. Investiga quina és la postura més ergonòmica per treballar amb ordinador i per llegir un llibre i prendre apunts en una taula. Com podries millorar l’ergonomia del teu lloc d’estudi?

Les dues imatges estan extretes de la wikimedia.org i la segon és de  Eduardoliva CC BY-SA 4.0.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Solucions problemes amb fraccions.

Repàs d'Equacions de 1r i 2n Grau