IAEE Activitats Tema 7 El Sistema Financer

  Començam tema 7, El Sistema Financer.  A l'igual que l'anterior, tendrem activitats d'entrega per tal de pujar nota.
 Recordem que el centre neuràlgic del Sistema Finacer Global es troba a Wall Street, New York.
Imatge obtinguda per Sue Waters


1. Posa exemples d’activitats en les quals calgui l’actuació d’un intermediari financer.
Quan ens comprem un pis i necessitem diners prestats per a això, quan paguem la compra d’un jersei amb una targeta de dèbit, quan comprem un bitllet d’avió per Internet, etc.

2.Quina diferència hi ha entre un banc, una caixa d’estalvis i una cooperativa de crèdit?
Les funcions són les mateixes en els tres casos. No obstant això, els beneficis de la caixa d’estalvis es destinen a obres socials. D’altra banda, les cooperatives no tenen ànim de lucre, i els clients són els mateixos que els propietaris de la cooperativa.

3 Busca informació a Internet sobre l’eurozona i respon: què és i quins països la componen.
L’eurozona o zona euro és el conjunt d’estats membres de la Unió Europea que han adoptat l’euro com a moneda oficial, formant així una unió monetària. Aquests 17 països són: Alemanya, Àustria, Bèlgica, Xipre, Eslovàquia, Eslovènia, Espanya, Estònia, Finlàndia, França, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Malta, els Països Baixos i Portugal.

4. El BdE i el BCE no fan les mateixes funcions. Pots documentar-te consultant els llocs web respectius sobre el contingut de les seves diferències?
Resposta oberta.
Entre d’altres, les funcions del BCE, “l’objectiu principal del SEBC serà mantenir l’estabilitat de preus”.
I: “Sense perjudici de l’objectiu d’estabilitat de preus, el SEBC donarà suport a les polítiques econòmiques generals de la Comunitat a fi de contribuir a la consecució dels objectius de la Comunitat tal com estableix l’article 2." (Article 105.1 del Tractat).
Els objectius de la Unió (Article 2 del Tractat de la Unió Europea) són un alt nivell d’ocupació i el creixement sostenible i no inflacionista.
Des de l’1 de gener de 1999 el Banc d’Espanya participa en el desenvolupament de les funcions bàsiques següents atribuïdes al SEBC:
Definir i executar la política monetària de la zona de l’euro, amb l’objectiu principal de mantenir l’estabilitat de preus en el conjunt d’aquesta zona.
Fer les operacions de canvi de divises que siguin coherents amb les disposicions de l’article 111 del Tractat de la Unió Europea, així com posseir i gestionar les reserves oficials de divises de l’Estat.
Promoure el bon funcionament dels sistemes de pagament a la zona de l’euro.
Emetre els bitllets de curs legal.












Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Solucions problemes amb fraccions.

Repàs d'Equacions de 1r i 2n Grau