La tecnificació dels llocs de feina


La tecnologia i la tecnificació dels llocs de feina ens ha servit per ser més productius laboralment, és a dir, per a fer millor la nostra feina. La tecnificació també té l'al·licient que es converteix en un filó ocupacional, ja que genera llocs de feina molt demandats i ben valorats.


Ara bé, la tecnificació dels llocs de feina també té la seva cara oculta tal i com podreu veure en el següent vídeo i llegir en els següents enllaços que estan al final del post. 


Si després d'haver vist aquest vídeo, creis que això és ciència-ficció i que mai és durà a terme, vos proposo veure "el primer supermercat intel·ligent", ubicat a la ciutat italiana de Milà.




 Coneixeu la dita que diu ''La fi justifica els mitjans''?.-   Els empresaris, poden emprar la tecnificació dels llocs de feina per senzillament «eliminar» llocs de feina amb l'argument de que un màquina és més rentable que un treballador.

Com a segona activat on-line, llegeix els següents enllaços i reflexiona sobre "perquè creus que els empresaris els agrada tant el binomi tecnificació - productivitat dels llocs de feina".



  • McDonalds s’automatitza i elimina els dependents o caixers.Davant la proposta de diferents estats dels EUA d’un sou mínim de 15€/h la cadena de Restauració McDonalds ha resposts que automatitzarà l’atenció al client, es a dir, substituirà els dependents/caixers dels seus establiments per pantalles tàctils.
    • La resposta de MC Donalds al sou mínim, de la web NewAmerica.
    • 14.000 McDonalds serán más automáticos y "menos humanos" ante la posibilidad de que suba el salario mínimo en EE.UU, de la web Xataka.
  • Amazon Go i IBM proposen un supermercat sense caixers
  • Panasonic dissenya un caixer automàtic per a supermercats i tendes.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Solucions problemes amb fraccions.

Repàs d'Equacions de 1r i 2n Grau