Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: maig, 2016

Infografia del pentàgon a l'hexagon.

Imatge
Tal i com em comentat a l'aula, el mapa del pentàgon serveix perfectament pel pentàgon, només cal tenir en compte les tres principals diferències que hi ha entre aquestes dues figures geomètriques (no només es diferencien en el nombre de costats). Un petit detall, el pentàgon té un políedre regular de nom dodecaedre (12 cares pentagonals) mentre que l'hexàgon no té cap poliedre format exclusivament per cares hexagonals (els poliedres de regulars de l'hexàgon són mescles d'hexagons amb altres figures, i no els estudiarem). En la següent infografia aprofundirem en aquestes diferències.

El mapa del cercle

Imatge
El mapa del cercle, la darrera de les formes geomètriques que hem de saber de cara l'examen d'aquest divendres. Aparentment s'observen moltes formules, però si vos hi fixau bé, vos adonareu compte que sempre estam treballant amb les mateixes.

Les passes de la Paràbola

Imatge
La principal avantatge dels cursos de formació, és que un descobreix noves tècniques,  nous programes... en definitiva noves eines per  tal d'afavorir l'aprenentatge dels alumnes. Una d'aquestes noves eines que descobert, s'anomena Piktochart , una desinteressant eina per a crear infografies, presentacions i gràfics online. Aprofitant aquesta eina vos adjunto una infog rafia sobre com representar una paràbola.

Mapa del Quadrat

Imatge
Finalment el primer mapa conceptual  que varem fer a l'aula sobre el Quadrat.

Mapa del rectangle

Imatge
A l'igual que a la entrada anterior,  adjunto  la foto del mapa del rectangle.

El mapa del pentàgon

Imatge
Tal i com hem comentat a l'aula adjunto els mapes conceptuals que estam fent.

Una perspectiva diferent a la geometria.

Imatge
Els temes de Geometria són, tradicionalment, els més difícils, ja que inclouen un gran formulari matemàtic, i assimilar-lo no és una tasca gens fàcil. Però alhora, la geometria és un dels temes més important que hi ha dintre de les matemàtiques, ja que tot el que ens envolta està format o es pot simplificar a formes i figures geomètriques. Per tant, en lloc d'explicar una llarga llista de figures geomètriques amb les seves respectives formules.  El que farem serà partir d'una única figura geomètrica  i començar a explorar totes les seves característiques.

GeoGebra

Imatge
Tal i com he comentat a l'anterior entrada. He decidit recuperar el blog i per fer-ho una mica més complet, també hi enlleçaré el meu nou canal de youtube. El meu primer vídeo de youtube, tracta sobre la iniciació al programa GeoGebra. Un programa, senzill i que pot ser molt útil alhora de solucionar problemes geometrics plans.

El retorn

Després de cinc anys sense tocar el bloc, he decidit motivat per un nou curs de formació recupera-ho. Amb el temps li intentaré donar-li uns aires nous i remodelar-lo de dalt a baix per fer-ho més actual.