Entrades

S'estan mostrant les entrades d'aquesta data: 2011

El joc del 33!

El joc del 33 un antioxidant mental!! Un joc senzill, senzillament s'ha d'apuntar amb el curso sobre els nombres seguint l'ordre numèric, començam amb el 1 fins arribar al 33 (a dalt a la dreta hi ha el nombre que et toca per si un és despista amb tant de nombre). http://www.chezmaya.com/jeux/game33.htm

Rumors maliciosos i mal intencionats!

No hi ha res pitjor, per a un professor, que en bon principi de curs, amb la feinada que hi ha, polítics i sindicalistes et mengin el cap amb rumors.. com: Més hores de feina, una segona rebaixada de sou de 200€ menys! (i així ja durem acumulats 400€!) menys.... I per a rematar-ho tot van i et diuen (el president Bauça) "en el pròxim curs escolar no hi haurà interins, tots ells a l'atur".... DEU MEUUUUU!! AIXÍ ÉS IMPOSSIBLE FER FEINA!!

Curs 2011-12 i "tancam el cercle"

Nou Institut, nova illa, nou departament, nova especialitat... Primer fou Mallorca, després Menorca i Formentera... el camí ja estava traçat, aquest any tocava Eivissa! Ara si que puc dir " Quatre Illes un país cap frontera! .

Practicant amb derivades i les seves aplicacions.

Ja estam en la recta final de curs, i ja pràcticament ho hem enllestit tot. Abans de dur a terme el protocol per a fer les representacions de funcions polinòmiques de 3r, 4t grau i les racionals, protocol que ja ens permetrà poder dur a terme qualsevol tipus de representació d'una funció complexe (logarítmica, exponencial, trigonomètrica, irracional... o je je je una combinació de les anteriors, que tot arribarà). Vos adjunt en format pdf la resolució d'un munt d'activitats que teniu per a practicar. Si teniu dubtes... recordau la primera passa per a resoldre qualsevol problema és saber-ho anunciar , després m'ho feis saber i ja m'encarregaré d'ajudar-vos a formar part de la solució i no del problema . Derivades i aplicacions View more documents from totesnombre .

Repasant exercicis d'estadística.

Vos adjunto les solucions de les activitats sobre estadística descriptiva 27 i 28 de la pàgina 215. Es tracten de dos exercicis molt complets i que quasi engloben tots els continguts que hem treballat de l'estadística descriptiva. Exercicis 27 i 28 4t eso View more documents from totesnombre

La multiplicació segons els Mayas.

Al realitzar les operacions elementals de les matemàtiques, sumar, restar, multiplicar i dividir,  pensam que només és pot fer d'una única manera. Greu error! A llarg de la història i de les cultures podem trobar tota una miscèl·lania de formes diferents per a realitzar aquests càlculs. Un exemple són Els Mayas, que tenien una forma molt curiosa de multiplicar, multiplicaven de forma totalment " gràfica ".

Va de àrees o superfícies.

Imatge
Continuam avançant amb el càlcul d'àrees (o superfícies) de figures geomètriques.  Per a practicar una mica vos he preparat les següents activitats, via thatQuiz, que són anàlogues a les fetes a classe. Recordau l'ortoedre en 3d i desenvolupat. El enllaços al exercicis són: 2n ESO A 2n ESO B   Bona sort.

La definició de derivada a ritme de la 5a simfonia

Imatge
Ja queda poc per a l'examen del parcial d'anàlisis de funcions.  I un dels conceptes més important que hem treballat, és el de la derivada. A continuació vos adjunt un vídeo amb  una excel·lent animació de la definició de la derivada a ritme de la 5a Simfonia del genial   Ludwig Van Beethoven,

Repasant el teorema de Tales i Pitàgores.

Imatge
Vos adjunt un vídeo per a repassar el concepte del teorema de Tales i Pitàgores. Recordau que el teorema de Tales, és el teorema de la semblança de triangles, i que també ens serveix per a definir les "escales" dels mapes, plànols, maquetes.... Per tant, per aplicar Tales sempre que volguem comparar dues figures. En canvi, el teorema de Pitàgores, és aquell teorema que només s'aplica a triangles rectangles i relaciona el "quadrat de la hipotenusa (el costat més llarg) amb la suma dels quadrats dels dos catets

Practicant amb els teoremes de Tales i Pitàgores

Aprofitant el ThatQuiz , una web que permet fer exàmens i activitats on-line, vos adjunt un enllaç amb 10  exercicis per a practicar l'algoritme (fórmula) del teorema de Tales i Pitàgores. 2n A 2n B Recordau que per accedir-hi necessitau la vostra contrasenya, teniu temps il·limitat i només es pot fer una vegada.  I no us oblideu de la calculadora, que vos farà falta! Bona sort!

Perdut i desorientat?

Un dels reptes més entretenguts de les matemàtiques que sempre m'han agradat són la resolució de laberints, trobar el camí correcte mai és fàcil, perquè el camí, com la vida,  mai és una "línia recta",  el camí sempre és recercat, i ens obliga a fer autèntiques volteres i  en més d'una ocasió ens obliga a anar  en sentit contrari. Aquí teniu un laberint en 3D ,  molt entretengut. Ànims!  La sortida no és fàcil, i si vos perdeu recordau la pel·lícula  " Dentro del Laberinto " on la protagonista, Sara, aconsegueix trobar el final gràcies a la seva perseverança.

Cites per a la reflexió.

El filòsof alemany, Friedrich Nietzsche, i un dels pensadors que més han impactat en el segle XX, va descriure mitjançant  la següent cita el camí que ha recorregut la ciència fins els nostres dies: *** Llavors, creïs que les ciències haurien sorgit i haurien arribat a la seua enorme dimensió actual de no haver existit mags, alquimistes, astròlegs i bruixes que amb sed i fam perseguiren poders ocults i prohibits? Friedrich Nietzsche ***

Presentació d'aquest bloc.

"Tot és nombre"  lema de l' escola pitagòrica , descriu les matemàtiques com a disciplina fonamental per a tota investigació científica, i  en aquest bloc em proposo comentar tot tipus de situacions i teoremes matemàtics que repercuteixen i configuren tant la ciència com la nostra història. Aquest bloc, l'he creat gràcies al cursos de formació pel professorat que està  realitzant del Govern Balear,  per tal d'acostar les noves tecnologies a l'aula. Respecte a mi, vos adjunt aquesta presentació que tinc d'un curs anterior a aquest. presentació pel bloc -totesnombre- View more presentations from totesnombre .